De Kracht van het NU

De toekomst bestaat niet, het verleden ook niet. Het is altijd, steeds opnieuw weer, NU. Je bent niet je gedachten. Ook niet je emoties. Niet je lichaam. Niet het verhaal dat je over jezelf vertelt. Niet het personage dat je denkt te zijn. Wie of wat ben je dan? 

Die Eckhart kan het mooi vertellen ;). Wát een eye-opener was dit boek toen voor mij.

Leef je veel vanuit je hoofd? Wil je alles begrijpen? Ben je op zoek naar antwoorden? Lees Eckhart Tolle eens. Misschien verdwijnen je vragen wel.

De Fontein

Over familiesystemen. Van Els van Steijn. En over hoe je leven pas écht gaat stromen, wanneer jij op de juiste plek in jouw familiesysteem komt te staan. Zo helder en logisch uitgelegd. Best confronterend ook. Ik heb het boek meerdere keren even weg moeten leggen, omdat een en ander even diep binnen kwam. Maar als je het principe gaat begrijpen, kun je veel in beweging zetten in je leven. Ik gun het iedereen om dit boek eens te lezen.

De MIR-Methode

De MIR-Methode voor meer balans in je leven. Twee keer per dag ga je tegen je lichaam/je systeem/je onderbewuste spreken. Je hoeft het niet te geloven of te begrijpen. Je gaat wel verschil merken in je dagelijks leven. Ik zou zeggen: Geef het een kans en probeer het minimaal een maand. Het is een kleine moeite: Twee keer per dag een minuut.

Voeding/energie

Het is goed om je (voor deelname aan een truffelceremonie) bewust te worden van de voeding die je tot je neemt. Sta je achter wat je eet? Wat voel je en denk je als je iets eet? Waarom eet je het? Voed je je mind of je lichaam? Hoe voel je je na het eten van dit voedsel? 

Maar ook, waar kijk je naar op tv of op je telefoon? Wat doen die beelden met je? Als je in de natuur loopt en om je heen kijkt, wat doet dat met je? Met welke mensen ga je om, wat voel je bij die mensen? Kosten ze je energie of geven ze je energie? Is het een energie-uitwisseling of voel je je na een ontmoeting leeg en op? 

Zo kun je veel in je leven gaan zien. Als voeding, als energie.