Over mij

Voel jij vreugde bij de dingen die je doet in je leven? Doe jij wat je écht wilt?


Wat ik me herinner van vroeger: Ik begreep niet waarom ik op school zat. Waarom we moesten studeren en werken. Ik begreep het leven, zoals mij dat werd voorgeschoteld gewoonweg niet. Het leek me vooral heel saai. Studeren, werken, hypotheken, huizen. Ik was meer geïnteresseerd in de natuur, het bovennatuurlijke, in magie, in de droomwereld. Maar ik deed wat ik moest doen. Ik paste me aan. 

Toen ik ouder werd ontdekte ik naast het studeren ook het stappen en het feesten. Dat feesten was fantastisch. Ik kon mezelf zijn én het was een ontsnapping uit het dagelijkse leven. Eigenlijk was ik steeds op de vlucht. Ik wisselde regelmatig van baan, van huis en van vriend. Maar overal waar ik kwam voelde ik me niet écht op mijn plek. 


Ik ging voor mezelf werken. Dat voelde als vrijheid. Én ik werd moeder. Alles werd anders. Ik had een missie. Zorgen voor dit schattige wezentje. Ik voelde me dankbaar en gelukkig. 

Zijnsoriëntatie


Toen las ik Eckhart Tolle. De Kracht van het Nu. Ik realiseerde me dat ik niet de persoon Lonneke was, niet de gedachtes en emoties, maar het bewustzijn. Ik besloot een traject bij Centrum Zijnsoriëntatie te volgen. Ik leerde dat ik gevoel had in mijn lijf. Dat ik daar naar mocht gaan luisteren. Ik leerde mediteren. Ik begon mijn patronen te zien, trauma's te verwerken. Na 2 jaar Zijnsoriëntatie en later nog vele andere trainingen in o.a. systemisch werk en tantra, voelde ik dat het tijd was voor de volgende stap: een ayahuasca-ceremonie.


Mijn eerste plantmedicijnreizen

Bad trip


Ik was al bekend met psychedelica, maar ayahuasca had ik wel 10 jaar lang uitgesteld. Iets in mij vond dit toch heel spannend. En dat was het ook. De setting en de mensen waren geweldig, maar ik was doodsbang. En belandde in een bad trip. Althans, dat dacht ik. Mijn begeleiders loodsten me er doorheen met energetisch werk en helpende woorden zoals 'er zijn geen bad trips' en: 'kijk ernaar alsof het een film is'. Ik deed mijn ogen soms open. Ik zág de energie, waarmee de energiewerker bezig was. Wat een schoonheid. Langzaamaan begon ik ook de schoonheid in de trip te zien en kon ik me overgeven. Ik gaf ook letterlijk over. En mijn reis begon.


Good trip


Ik heb die nacht zo veel negatieve energie losgelaten. Die energie is weg voor altijd. Ik ben het leven op een dieper level gaan begrijpen. Heb gevoeld hoe het is om onvoorwaardelijke liefde voor mezelf te voelen. Dat was nieuw. En helend. De beelden die ik zag waren fantastisch mooi. Met mijn hoofd kon ik niet begrijpen hoe zoiets allemaal in 1 nacht kon gebeuren. Tijd bestaat niet in die dimensie waar ik was, was mijn conclusie.

Overgave


2 maanden later ging ik nog een keer. Zonder angst deze keer, kwam ik heel gemakkelijk in de overgave en reisde ik weer naar plekken waar ik heling mocht ontvangen. In de dagen na deze reis was ik heel helder. Ik heb mijn vriendinnen opgebeld en gezegd: Volgens mij ben de komende dagen een orakel ;). Kom maar op met jullie vragen. En ik kwam met antwoorden. Mijn hoofd was leeg. Ik was (in) rust en liefde. Volledig in verbinding kon ik de meest heldere afstemmingen doen.

Integratie


Ik wilde me alweer inschrijven voor de derde sessie. Ik wilde weer terug naar die mooie plek. Mijn sjamaan/begeleider belde me op en vroeg: Heb je het gevoel dat je de verkregen inzichten al geïntegreerd hebt in je leven? Nee dacht ik. Misschien hoef ik nog even niet terug te komen.

En het was zo. Zonder dat ik het door had, volgde ik nog steeds mijn hoofd. Niet mijn hart. Niet mijn lijf, mijn intuïtie. Ik werkte op een plek waar ik helemaal niet wilde zijn. En toen gebeurde het. Twee heftige ongelukken in twee weken tijd. Op die plek. Na het tweede ongeluk lag ik in de ambulance en dacht: Ik kom hier nooit meer terug. Ik ben vrij. 

Sjamanisme


Ik had een hoop te verwerken, maar mijn lijf en hoofd kwamen tot rust. Ik gaf me over. Ik besloot: Ik ga alleen nog maar dát doen, waar ik blij van wordt. Ik zag de ongelukken als initiaties en ik ging een sjamanistische jaartraining volgen. Mijn ogen werden geopend. Ik zag hoe alles met elkaar verbonden is. Wij mensen, dieren, planten, dingen. Alles heeft spirit. Ik zag ook hoe trancereizen zijn als plantmedicijnreizen. En ik begon te zien hoe het sjamanisme nog steeds overal in terug te vinden is. Als je goed kijkt. In oude tradities en in de feesten die we vieren. Het is nooit helemaal weggeweest.

Psilocybine


Sinds mijn ayahuascareizen trok het sjamanisme me, maar ook het werken met plantmedicijnen. Ik ging kweken en experimenteren met verschillende soorten en doses paddestoelen en truffels. Ik besefte dat deze psilocybine-reizen, wel heel erg leken op mijn ayahuasca-reizen. Ik werd ook hier geholpen door een liefdevolle spirit. Ook hier zag ik de mooiste beelden en kleuren. Ik zag hoe ook hier oneindig veel mogelijkheden waren voor inzichten en heling.

 

Mijn fascinatie voor geestverruimende middelen en andere bewustzijnsstaten transformeerde naar iets constructiefs. Ik ging mensen begeleiden in hun reizen met dit heilige medicijn, voor échte heling. Ik geloof dat mijn leven, het hele proces, precies zo moest zijn en dat ik nu door mijn ervaring en kennis rustig en liefdevol aanwezig kan zijn bij de mensen die bij mij komen reizen. 

 

Heling


Uit ervaring weet ik dat een psilocybinereis je kan helpen bij traumaverwerking, rouwverwerking, het doorbreken van patronen. Je kunt meer zelfliefde en begrip gaan voelen. Niet voor niets wordt er vaak gezegd dat een sessie gelijk kan staan aan vele jaren therapie. Plantmedicijnen helen. Dat wil niet zeggen dat alles opgelost is na 1 reis. Ik geloof dat meerdere reizen op hogere doseringen vaak nodig zijn voor diepe traumaheling. 

Ik heb breath work technieken doorgekregen in een reis, ik was fysiek trauma aan het helen, met mijn adem. Het gebeurde gewoon door mij heen. In een andere reis heb ik een kundalini awakening ervaren. Ik had er alleen maar van gehoord, ik had me er nooit in verdiept. Breath work, kundalini. Sinds die reizen ben ik me verder aan het ontwikkelen in energiewerk en ademwerk.

Magie


Als je eenmaal het vertrouwen hebt in het medicijn, kun je er wat verder en wat dieper mee gaan. Veilige set, setting en sitter blijven hierbij belangrijk. Onverklaarbare dingen kunnen gebeuren. Ik noem het magie. Het bewijs dat het werkt voel je aan de verandering in jezelf.  Ook 1 reis heelt, zet iets in beweging en verruimt je visie. Het beste is om er zonder verwachtingen in te gaan, te kijken wat de reis je brengt en je te laten verrassen. Je kunt er vanuit gaan dat je krijgt wat je nodig hebt. En dat je nooit meer krijgt dan dat je aankan.


Ik gun het iedereen, die klaar is voor de volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling, om eens een kijkje te nemen in de wereld van de magische truffel!

Dankbaarheid

Ik voel me dankbaar dat ik mensen mag begeleiden in hun proces met behulp van plantmedicijnen en zijnsoriëntatie. Ik voel me dankbaar voor alle ontmoetingen. Dankbaar ook, wanneer ik later van reizigers terug hoor, wat de ceremonie ze gebracht heeft. Ik voel me dankbaar dat ik met Jolien, Johnny en Evi mag samenwerken. 

Wanneer ik zelf reis ben ik steeds weer onder de indruk van de intelligentie, de schoonheid, de wijsheid, de humor, de liefde. Steeds weer voel ik me zo dankbaar voor de diepe heling en de inzichten die ik mag ontvangen. Wát een overvoed. Wát een geluk.Muursculptuur

Ben je benieuwd naar de muursculpturen die ik maak?

Bel: + 31 06 10 25 84 01

Of: Vul het contactformulier in.