Wat zijn magische truffels?

Truffels, ook wel magische truffels of sclerotia genoemd, zijn onderdeel van een schimmelnetwerk, mycelium genaamd. Ze dienen als voeding voor het mycelium. Truffels zijn als het ware een ondergrondse opslagplaats met voedingsbronnen om het schimmelnetwerk in stand te houden. 


Paddo’s en truffels zijn beide vruchtlichamen van dit zelfde schimmelnetwerk. Echter groeit een paddo bovengronds om het mycelium te verspreiden, en groeit de truffel ondergronds om het mycelium te voeden. Zowel de paddo als de truffel bevatten dezelfde psychoactieve stof die zorgt voor een trip : psilocybine. Er bestaan verschillende soorten truffels en paddo's met verschillende sterktes.

Zijn truffels legaal en veilig?

In Nederland kun je verse truffels kopen in smartshops. Kweekbakken voor paddo's haal je daar ook. Thuis kweken mag. De verkoop van verse of gedroogde paddo's is wel verboden.

Magische psilocybine-houdende truffels en paddo's zijn niet toxisch en niet verslavend. Het gebruik van psilocybine in een rustige setting met een (ervaren) tripsitter is volkomen veilig, mits je gezond bent, zie de Contra-Indicaties


Zou je het in een drukke omgeving nemen, kan het een heftige ervaring zijn. Het is dan goed om een rustige plek op te zoeken, mogelijk met iemand die je vertrouwt. En te weten dat het vanzelf weer voorbij gaat. Als je nog weinig ervaring hebt met psychedelica, zou ik zeggen dat truffels/paddo's niet écht party-middelen zijn. Ik zie ze vooral als heilig plantmedicijn met een sterke therapeutische werking.


Psilocybine

Psilocybine, de belangrijkste psychedelische stof in magische truffels, behoort tot de familie van tryptamines en is nauw verwant aan DMT, mescaline, en LSD. Psilocybine wordt door ons lichaam omgezet in Psilocine. Psilocine heeft veel weg van onze lichaamseigen stof serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd.

Doordat de psilocine inhaakt op de serotoninereceptoren van ons brein, gaan de hersenen op een andere manier werken. Zo ontstaat een trip waarin ons bewustzijn tijdelijk wordt verruimd en onze innerlijke en uiterlijke waarneming gedurende 3 à 5 uur wordt veranderd. 

Waarom een truffelreis?

Al sinds lange tijd, worden plantmedicijnen in ceremonies gebruikt voor inzichten en heling. Teacher Plants worden ze ook wel genoemd. Hoe bijzonder is het dat zij hier groeien op aarde. Dat wij van ze mogen leren, mogen helen en hun liefde mogen ervaren.

Met een plantmedicijnreis duik je jouw diepte in. Soms wordt wat verborgen is in je dagelijks leven zichtbaar. Je ziet de wereld eens vanuit een ander perspectief. Dat op zich is al helend. Vaak versnelt een psychedelische reis het proces waar je al in zit.


Ik vind het best wel spannend...

Ik snap je helemaal, het betreden van het onbekende is ook spannend! Goed om te weten is dat je nooit meer krijgt dan dat je aan kan. Je reist in een liefdevolle space, je bent op een veilige plek. Er is ondersteuning aanwezig, het middel is niet toxisch en met jouw fysieke lichaam kan niets gebeuren.

Ik ben er voor je om je reis zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. En je kunt van te voren altijd contact met me opnemen als je weerstand voelt of gewoon wat dingen door wil spreken.

Waarom reizen onder begeleiding?


Een veilige setting en ervaren begeleiding zorgen ervoor dat je gemakkelijker je hoofd los kunt laten. Je hoeft even nergens aan te denken, je hoeft zelf niets te regelen. Je mag in het moment zijn. Je mag je overgeven aan het plantmedicijn en de ervaring. Je mag het medicijn accepteren als jouw teacher, Het steeds wat meer loslaten van je denken, je overgeven aan de ervaring, is de sleutel in jouw reis. Wij helpen je daarmee.

Muziek kan heel bepalend zijn in een reis. Muziek kan emoties activeren en de psychedelische ervaring verdiepen. Het kan ook rustgevend werken en troost bieden. Muziek en psychedelica werken op wonderbaarlijke wijze samen. Jouw ervaring wordt gedragen door de muziek. Soms wordt je zelf de muziek. Je zal muziek anders ervaren dan normaal . Wij verzorgen jouw reismuziek. 


In een veilige setting, met de juiste dosering en ondersteuning waar nodig, kun je in alle rust op reis gaan in jouw onderbewustzijn. Na de reis krijg wat lekkers te eten en kun je je reiservaring delen.

Goed om te weten

Iedere reis is anders


Ik omschrijf onder het kopje over mij, hoe mijn eerste reizen verliepen. Dat wil niet zeggen dat iedere reis een diepe spirituele ervaring is, mét prachtige visuals. Soms ontvang je op hele andere manieren informatie of heling. Wél kun je er vanuit gaan dat je precies krijgt wat je op dat moment nodig hebt. 

Is een plantmedicijnreis een quick fix? 

Ja en nee. Ik geloof dat er altijd heling plaats vindt in een reis. Je wordt 'gefixt'. Er verandert iets in je systeem. Nieuwe verbindingen worden gemaakt. Je kan merken dat er na jouw reis iets is veranderd in je. Je voelt nu bijvoorbeeld in bepaalde situaties ineens een 'nee', terwijl je normaal gesproken altijd automatisch 'ja' zegt. Nu is het aan jou, om daarnaar te gaan luisteren en te gaan handelen naar wat je voelt. Het integratieplan dat je van me krijgt na de reis, kan je daar ook bij helpen. 


Een goede voorbereiding en een heldere intentie hebben, helpen je om het meeste uit je reis te halen. En een volgende reis verloopt weer heel anders dan de eerste reis. Je zit dan bijvoorbeeld in een andere fase van je leven, je hebt al wat reiservaring opgedaan en komt weer op hele andere plekken uit. De mogelijkheden, dieptes en hoogtes in psychedelische reizen zijn oneindig. Er valt altijd weer opnieuw iets te leren en ontdekken. 

Als goede bekende van truffelceremoniesboxtel.nl krijg je korting op je volgende reizen. 


Ook hebben we de mogelijkheid om een persoonlijk traject samen te stellen. Dat bestaat uit zijnsoriëntatie-sessies en plantmedicijnreizen.